horse herd on pasture - paarden stockfoto's en -beelden

lIn sommige landen, met name de VS, is er een informeel orgaan dat de richtlijnen vaststelt voor goed geïnformeerde paardeneigenaren en de hippische gemeenschap. Deze groep individuen wordt de Kentucky Horse Council (K arous) genoemd. Een van de belangrijke doelstellingen van de KNHS is de ontwikkeling van een gestandaardiseerde benadering van paardenwelzijn. De preventieve behandelingen van uitgestorven en chronische paardgerelateerde ziekten, de bevordering van paardengerelateerde opvoeding, het gebruik van informatie over de gezondheid van paarden en het ethisch gebruik van een humane omgang met de paarden, evenals het erkennen van het hippische talent en de waarde van de zorg en verantwoordelijkheid van paardeneigenaren.

Een onderdeel van het Preventief Programma van de K arous omvat het volgende:

* Paardeneigenaren aanmoedigen om minimaal twee keer per jaar en jaarlijks screeningsonderzoeken te ondergaan voor hart-, ademhalings- en Joker's ziekte, om eigenaren te informeren als er nadelige effecten zijn geweest voor hun paard, dwz paarden SB onvrijwillige pensionering van het werk, veranderingen van gestalte, veranderde of ordelijke toestand of verlies aan vee als gevolg van letsel of mentaal/fysiek trauma.

* Om personen te voorzien van de nodige informatie over paarden en paarden die onder het landgoed zijn verzekerd, om de juiste diagnose en begeleiding te krijgen, en om alternatieve verzekeringsdekking te zoeken.

* Om de gezondheid van paarden te bewaken, gezondheidsinformatie te verspreiden en deel te nemen aan samenwerkingsinspanningen met eigenaren van paardengronden door de hulp van agenten, adviseurs of handschoenmakelaars om lijsten te ontwikkelen en de fysieke conditie van de paarden te beoordelen voor verzekeringsmaatschappijen.

* Het ontwikkelen van educatieve programma's voor reinsman en een fellowship in rooster- en/of eindeseizoensprogramma's.

* Uitgroeien tot een markt voor paardenverzekeringen ter ondersteuning van paardeneigenaren, makelaars, vastgoedzaken en reparaties, groot en klein.

* Om tbc bij paarden op te sporen en diensten voor tbc bij paarden aan te bieden.

* Om het welzijn van paarden te bewaken in combinatie met het Preventative Movement Protection Program.

* Om letsels bij paarden vast te leggen en een medisch drama voor paarden te bieden, surveillance van infectieziekten bij paarden en risicobeheer en om te helpen bij de ontwikkeling van methoden en richtlijnen voor risicobeheer.

* Om de missie van de Kentucky Horse Council te ondersteunen, om paardenprogramma's en -activiteiten vooruit te helpen door het formuleren en uitvoeren van activiteiten op het gebied van goed beheer en risicovermindering, de promotie en financiering van programma's door middel van Amerikaanse schermen, USA Horse Product Development en USA Horse Education-programma's en de deelname van lokale en landelijke verenigingen van paardennutsbedrijven in de Kentucky Horse Council.

During mid-November 1989, Knuble's Horse Health Center, a division of K arous, joined forces with Rick Ashton's Equine Health Services, bringing about greater–but still limited–conclusive results to the eradication of equine TB. After 24 hours, the two units came together and within the same day, plans were launched in order to eradicate–in the most speedily possible manner–this eminent disease. For reasons only known to them, the two centers could not come to a consensus, a fact that puts the necessary priority on the implementation of a national goal.

In 1991, professional equestrian trainer D. Wayne Lukas, Ph.D., devised arisk management planfor identifying and arresting generic dominationism in America's horse populations. Its guiding principle is 99.9% avoidance-based risk management. The nationwide objective is to stop the further spread of equine latent TB.

Fenced equine TB is spread through overcrowding, manure and in turn, inadequate shelter. A TB epidemic can be thus defined as a condition that is — but not necessarily exclusive to– passed on from one horse to another.

The old methods of TB control, which prioritize isolation or vaccination, are outdated and insufficient for the current task of TB control. It is at this situation that modern risk management capabilities must excel. Since the quarantine unit is rather unique in its character, unique risk control needs to be put into place in order to nourish a TB awareness program, especially in equine facilities, since the disease can be transmitted through person-to-person contact in the facility.

The problem of acquiring an equine TB virus (FTB) is particularly insidious in that it can take place while the disease is dormant and within the body without its symptoms. For this reason, stepped measures should also be taken to achieve as much complete health as possible. And because the standard of care may not be of a high standard in equine health care– provided to the public– a Passenger may also seek recourse through appropriate legal authorities, whose custom is to favor equine institutions over consumer protection.

The goal of any TB control program is to Ambassador progressively the risks to the public health, in order to eventually encourage its development into one of the most dangerous diseases in the world.

D-boxen en onjuiste voedingsgewoonten zijn enkele van de belangrijkste redenen voor de verspreiding van tuberculose bij paarden. Ze dragen bij aan de kwaliteit van leven in de leefomgeving van paarden en mensen, en mogelijk ook van de dieren zelf.

Categories: My Blog